Aflivning

Aflivning

Det sidste farvel – om aflivning af hund og kat

Der kommer en dag, hvor det svære valg skal træffes – nemlig at skulle sige farvel til et elsket kæledyr. For mange er det meget svært at skulle træffe beslutningen om, hvornår det er bedst at sige farvel. Du er derfor altid velkommen til at ringe til klinikken og få en snak.

Vi ved, at der er mange forskellige behov og ønsker i sådan et svær situation, og det gør vi som klinik, hvad vi kan for at hensyn til.

Tidsbestilling:

Når du har truffet beslutningen, ringer du til klinikken for at bestille en tid.

De fleste aflivninger foregår i klinikken – men ønsker man at tage afsked i hjemmet, kan det for det meste lade sig gøre, at vi kommer hjem til dig.

Da der skal sættes lang tid af, og dyrlægen skal forlade klinikken, kræver det ofte lidt mere planlægning og det koster også mere.

Hvordan foregår det?

Uanset og aflivningen foregår i hjemmet eller klinikken foregår den nogenlunde på følgende måde:

Først hilser personalet på kæledyr og ejer – og tager en snak med jer om proceduren, og hvilke ønsker I har mht. hvad der skal ske bagefter.

Derefter bedøves dyret, så det falder i søvn – og ikke registrere, når det lidt efter stille sover ind, når der indgives en overdosis af et sovemiddel.

Mens dit kæledyr falder i søvn, bliver du/I tilbudt at være alene med det.

Bagefter lytter dyrlægen altid med et stetoskop for at sikre, at der ikke længere er hjertelyd.

Vi gør meget ud af, at have god tid, så forløbet bliver så skånsomt som muligt for både dyr og ejer. Mange ejere undskylder over for os, at de har svært ved at holde tårerne tilbage. Vi ved hvor svært det er, og kan sagtens rumme de mange følelser og måder, der er at reagere på.

Det er meget forskelligt, om man foretrækker at være med under hele forløbet, forlade klinikken inden – eller vente i venteværelset og tage afsked bagefter.

Vi respekterer altid dit valg – og hvis du ikke ønsker at være med, er vi hos dyret hele tiden og kæler og taler med det ind til det sover.

Skal børnene med?

Har du børn som gerne vil med, er det vigtigt, at I hjemmefra taler om, hvad der skal ske på klinikken. Mange ringer og spørger om det er bedst at lade børnene blive hjemme. Da børn reagerer meget forskelligt, vil det derfor altid være en individuel vurdering.

Vi kommer gerne med råd og vejledning.

Hvad sker der bagefter:

Når du har sagt farvel og forlader klinikken, pakkes den nu afdøde patient i en specielt designet kremeringspose og lægges på køl. Et kremeringsselskab kaldet Ada’s kommer herefter og afhenter

kremeringsposen fra fryseren, og denne køres til forbrænding på et specielt forbrændingsanlæg, kun for kæledyr. Du behøver derfor ikke være nervøs for, om dit kæledyr havner et forkert sted.

Flere muligheder:

Man kan vælge begravelse hjemme i haven, fælleskremering eller urnekremering.

Fælleskremmering:

Her kremeres flere dyr samtidig i kremmatoriets forbrændingsanlæg og asken deponeres efterfølgende. Asken bliver altså ikke anvendt efterfølgende.

Urnekremmering:

Nogle vælger urnekremering, hvor asken fra kæledyret, kommer tilbage til ejeren i en urne.

Der findes mange urner. Både til at sætte ned i haven eller et andet sted – og nogle til at have stående fremme i hjemmet.For yderligere information

Læs mere

Urnekremering tager ca. 1 uges tid og klinikken ringer til dig så snart urnen ankommer.

Kister: Det er muligt at få lagt sit kæledyr i en hvid pap-kiste, som man enten kan tage med sig – eller som dyret kan ligge i på vej til kremmatoriet.

Aske-smykker: Som noget nyt har Ada’s kæledyrskrematorium fået en smykkedesigner, som kan lave et personligt askesmykke. En perle hvor lidt af asken fra dyret indkapsles.

Da alle smykker er håndlavet og modelleret for at fremhæve det unikke, vil der ikke være to smykker som er ens. Der udstedes et underskrevet ægthedscertifikat fra Ada’s Kæledyrskrematorium og designeren Andrea van Webber, som garanterer, at dit smykke er lavet med aske fra dit kæledyr.

Læs mere

Se alle vores priser

Kontakt os

Ring på tlf. 32 21 00 21,
send en email til info@osterbrodyreklinik.dk eller benyt vores kontaktformular

Kontakt os

Klinikkens åbningstider

Mandag 07.00 - 17.00
Tirsdag 08.00 - 17.00
Onsdag 08.00 - 18.00
Torsdag 08.00 - 17.00
Fredag 08.00 - 17.00
Lørdag 09.00 - 14.00
Søndag Lukket

Følg os på Facebook

10. okt
2022

💕 ER DIN HUND UNDERSØGT FOR HJERTE/LUNGEORM? 💙 Det er lige nu højsæson for problemer med hjerte/lungeorm hos hunde 🐶 ❗Derfor har vi ne…

Se opslaget her
6. okt
2022

🐾 SPAR 100 KR, - PÅ HJERTE/LUNGEORM TEST I HELE OKTOBER 🐾 Vi kører kampagne på Baermann også kaldet Hjerte/lungeorm - kært barn har mange…

Se opslaget her
22. sep
2022

🦮🚶‍♀️WALK AND TALK 🦮🚶‍♂️ Skal du med til årets hyggeligste arrangement? Vi holder "WALK AND TALK" lørdag d. 1 oktober. Vi starter k…

Se opslaget her

4,6

Baseret på 86 anmeldelser
Maria Thorsted

(Translated by Google) Really good vet, reasonable prices, and nice staff .. (Original) Rigtig god dyrlæge, rimelige priser, og sødt personale..

Hanne Uhrskov

(Translated by Google) Super sweet and talented (Original) Super søde og dygtige

Søren Toksvig

(Translated by Google) Super cute vets (Original) Super søde dyrlæger