Min hund skal have hvalpe

Min hund skal have hvalpe

Når din hund skal have hvalpe, er det vigtigt, at du først og fremmest forbereder dig på selve fødslen. Når hvalpene så er kommet til verden, er der desuden en række ting, du bør være opmærksom på for at sikre, at både din hund og de nye hvalpe har det godt. Her kan du blive klogere på din hunds drægtighed og fødsel, samt hvornår den egentlig kan få hvalpe.

Drægtighedsperioden og fødslen

En drægtighedsperiode for en hund tager omkring tres dage, og i den sidste uge af drægtighedsperioden begynder hunden at forberede sig på fødslen.
Selve fødslen varierer i tid, alt efter om hunden har prøvet det før. Fødslen starter med en opblokningsfase, hvor livmoderhalsen begynder at åbne sig. Her er det vigtigt for hunden, at den kan “bygge rede”, og man bør derfor anskaffe sig en fødekasse, hvor hunden kan gøre dette som en del af forberedelserne til fødslen. Herefter begynder presseveerne, og inden for den første time fødes den første hvalp typisk, og efter endnu en times tid vil alle hvalpe oftest være født. Herefter rengør hunden hvalpene og giver dem mælk. Det er vigtigt at følge nøje med i, om hunden har nok mælk til alle sine hvalpe. Derfor bør hvalpene vejes dagligt.

Hvornår kan en hund egentlig få hvalpe?

Hunde starter typisk med at komme i løbetid, allerede fra mellem de er 7 og 12 måneder gamle – og fra dette tidspunkt kan de blive drægtige. Der kan dog opstå komplikationer i forbindelse med fødsler blandt helt unge hunde, og derfor kan det være en god idé at vente til efter første løbetid. Der er ikke nogen officiel alder for, hvornår hunde må få hvalpe. Men når hunden først er omkring to år gammel, er risikoen for fødselskomplikationer væsentligt mindre.

Hvis din hund ikke har fået hvalpe før, bør den ikke blive drægtig efter femårsalderen. Hunde, der tidligere har fået hvalpe, kan blive ved med at få hvalpe op til otteårsalderen.

Der er mange ting, man skal være opmærksom på, når en hund skal have hvalpe. Er du i tvivl om noget, eller har du brug for mere information og gode råd, så kontakt Østerbro Dyreklinik via kontaktformularen eller på telefon 32 21 00 21.

Kontakt os

Ring på tlf. 32 21 00 21,
send en email til info@osterbrodyreklinik.dk eller benyt vores kontaktformular

Kontakt os

Klinikkens åbningstider

Mandag 07.00 - 17.00
Tirsdag 08.00 - 17.00
Onsdag 08.00 - 18.00
Torsdag 08.00 - 17.00
Fredag 08.00 - 17.00
Lørdag 09.00 - 14.00
Søndag Lukket

Følg os på Facebook

20. maj
2022

❤️ GOD WEEKEND ❤️ Ugen her på klinikken har været travl, og vi har løbet stærkt for, at give jets kæledyr den bedste behandling 🏃‍♀️🏃‍♂️ …

Se opslaget her
16. maj
2022

❤️ Har din hanhund fået forårskuller? ❤️ For nogle hanhunde kan foråret med de mange løbske tæver være en frustrerende tid for andre betyde…

Se opslaget her
12. maj
2022

❤️KLINIKKEN ER LUKKET I MORGEN GRUNDET HELLIGDAG❤️ Vi er at finde på klinikken igen på lørdag og i næste uge 😍

Se opslaget her

4,6

Baseret på 86 anmeldelser
Amy Mangor

Super friendly, kind and professional! They were wonderful to us and our cats. Highly recommend them! Sorry for the initial one star, it was an accid…

Lone Franck

(Translated by Google) Everything sweet and friendly and not least good for handling the animals. (Original) Alt søde og venlige samt ikke mindst god…

Jessie Ingemod

(Translated by Google) Total sweet people (Original) Total søde mennesker