Covid-19
Vi er ikke omfattet af nedlukningen, da dyr altid skal have mulighed for dyrlægehjælp
Når din hund skal have hvalpe, er det vigtigt, at du først og fremmest forbereder dig på selve fødslen. Når hvalpene så er kommet til verden, er der desuden en række ting, du bør være opmærksom på for at sikre, at både din hund og de nye hvalpe har det godt. Her kan du blive klogere på din hunds drægtighed og fødsel, samt hvornår den egentlig kan få hvalpe.
En drægtighedsperiode for en hund tager omkring tres dage, og i den sidste uge af drægtighedsperioden begynder hunden at forberede sig på fødslen.
Selve fødslen varierer i tid, alt efter om hunden har prøvet det før. Fødslen starter med en opblokningsfase, hvor livmoderhalsen begynder at åbne sig. Her er det vigtigt for hunden, at den kan “bygge rede”, og man bør derfor anskaffe sig en fødekasse, hvor hunden kan gøre dette som en del af forberedelserne til fødslen. Herefter begynder presseveerne, og inden for den første time fødes den første hvalp typisk, og efter endnu en times tid vil alle hvalpe oftest være født. Herefter rengør hunden hvalpene og giver dem mælk. Det er vigtigt at følge nøje med i, om hunden har nok mælk til alle sine hvalpe. Derfor bør hvalpene vejes dagligt.
Hunde starter typisk med at komme i løbetid, allerede fra mellem de er 7 og 12 måneder gamle – og fra dette tidspunkt kan de blive drægtige. Der kan dog opstå komplikationer i forbindelse med fødsler blandt helt unge hunde, og derfor kan det være en god idé at vente til efter første løbetid. Der er ikke nogen officiel alder for, hvornår hunde må få hvalpe. Men når hunden først er omkring to år gammel, er risikoen for fødselskomplikationer væsentligt mindre.
Hvis din hund ikke har fået hvalpe før, bør den ikke blive drægtig efter femårsalderen. Hunde, der tidligere har fået hvalpe, kan blive ved med at få hvalpe op til otteårsalderen.
Der er mange ting, man skal være opmærksom på, når en hund skal have hvalpe. Er du i tvivl om noget, eller har du brug for mere information og gode råd, så kontakt Østerbro Dyreklinik via kontaktformularen eller på telefon 32 21 00 21.
Ring på tlf. 32 21 00 21,
send en email til info@osterbrodyreklinik.dk eller benyt vores kontaktformular
Vi er ikke omfattet af nedlukningen, da dyr altid skal have mulighed for dyrlægehjælp
Jubi - Nu må du igen komme med ind – Husk tandmåneden - https://mailchi.mp/osterbrodyreklinik/jubi-nu-m-du-igen-komme-med-ind-husk-tandmnede…
Se opslaget herJubii. Smittetallene er på vej ned, og derfor er det igen muligt at ledsage sin hund eller kat til vaccination og tandeftersyn. (Det er og h…
Se opslaget herSøde lille Kim var inde hos os i går for at blive kastreret. Han tog sig et lille velfortjent hvil bagefter🥰
Se opslaget her(Translated by Google) Total sweet people (Original) Total søde mennesker
(Translated by Google) Very professional (Original) Meget professionelt
(Translated by Google) Very good veterinarian and super competent staff (Original) Rigtig god dyrlæge og super kompetent personale