Sterilisation af hund – dagene efter

Sterilisation af hund – dagene efter

Når du vælger at få steriliseret din hund, er der en række ting, du skal være opmærksom på i dagene efter sterilisationen.
En sterilisation af hunden er et operativt indgreb, hvor man fjerner enten både livmoder og æggestokke eller kun æggestokkene, således at hunden ikke længere kan komme i løbetid, blive drægtig eller blive falsk drægtig og dermed tro, at den skal have hvalpe.

Sterilisationen af hunden foregår i fuld narkose, og hunden har derfor ingen smerter under selve operationen. Under opvågningen sørger vi hos Østerbro Dyreklinik for at tage os godt af hunden, der vil ligge på et blødt lammeskind med varmepude, mens den kommer til sig selv igen.

Smertestillende medicin og ro til at hele

Selvom operationen er smertefri for din hund, er det dog ganske naturligt, at den vil opleve nogle smerter i dagene efter sterilisationen omkring stingene, der sidder ved hundens bughule. Vi udleverer smertestillende medicin, når du henter hunden efter sterilisationen, og vi instruerer dig grundigt i, hvor ofte hunden skal have medicinen. Medicinen hjælper med at dulme smerterne i området omkring stingene, så de bedre kan hele i fred og ro. Dog er det stadig vigtigt, at din hund i dagene efter sterilisationen ikke får revet stingene op. Her kan man med fordel dække området af eller give hunden en krave på, så den ikke har direkte adgang til stingene.
Det er vigtigt at holde hunden i ro i dagene efter sterilisationen. Undgå derfor lange gåture og for mange aktiviteter. Når stingene er ved at være helet, skal du dog stadig være opmærksom på hundens humør og eventuelle ændringer i vægt. En sterilisation kan nemlig ændre på den hormonelle balance, som kan forårsage overvægt hos din hund.

Er du i tvivl om noget i dagene efter sterilisation af din hund, kan du altid kontakte Østerbro Dyreklinik. Vi står klar til at besvare alle dine spørgsmål – og til at tjekke op på din hund efter operationen.

Kontakt os

Ring på tlf. 32 21 00 21,
send en email til info@osterbrodyreklinik.dk eller benyt vores kontaktformular

Kontakt os

Klinikkens åbningstider

Mandag 07.00 - 17.00
Tirsdag 08.00 - 17.00
Onsdag 08.00 - 18.00
Torsdag 08.00 - 17.00
Fredag 08.00 - 17.00
Lørdag 09.00 - 14.00
Søndag Lukket

Covid-19

Vi er ikke omfattet af nedlukningen, da dyr altid skal have mulighed for dyrlægehjælp

Følg os på Facebook

21. apr
2021

Jubi - Nu må du igen komme med ind – Husk tandmåneden - https://mailchi.mp/osterbrodyreklinik/jubi-nu-m-du-igen-komme-med-ind-husk-tandmnede…

Se opslaget her
19. apr
2021

Jubii. Smittetallene er på vej ned, og derfor er det igen muligt at ledsage sin hund eller kat til vaccination og tandeftersyn. (Det er og h…

Se opslaget her
14. apr
2021

Søde lille Kim var inde hos os i går for at blive kastreret. Han tog sig et lille velfortjent hvil bagefter🥰

Se opslaget her

4,6

Baseret på 86 anmeldelser
RONONI

(Translated by Google) Sweet and weird (Original) Søde og rare.

Stinna Lund Gerlach

(Translated by Google) So cute and got emergency time right away on a Saturday (Original) Så søde og fik akuttid med det samme på en lørdag

Helmer Thomsen

(Translated by Google) I felt safe, and was well treated. My dog ​​also got a good treat.😂🐕 (Original) Jeg følte mig tryg, og blev godt behandlet.…