Tandrensning hunde – hvor ofte?

Tandrensning hunde – hvor ofte?

Sunde tænder er helt essentielt, når det kommer til din hunds helbredstilstand. Dårlig mund- og tandhygiejne kan føre til alvorlige følgesygdomme, som både er smertefulde og kostelige at behandle. Derfor er det vigtigt regelmæssigt at få foretaget en tandrensning på sin hund, fx i forbindelse med et almindeligt helbredstjek hos dyrlægen. Hos Østerbro Dyreklinik er vi specialister i tandrensning hos hunde, og vi tager også gerne et kig på din bedste ven.

Hvorfor er tandrensning nødvendigt

Tandproblemer er en af de mest udbredte lidelser hos hunde, og derfor noget man skal være ekstra opmærksom på som hundeejer. Ubehandlede tandproblemer som fx plak og tandsten kan føre til alt fra løse tænder til diabetes og alvorlige hjertesygdomme – med døden til følge. Af den grund er det vigtigt, at gøre regelmæssig tandrensning til en integreret del af rutinerne i hundelivet.

Som med alt andet hunden skal lære, er det bedst at begynde tidligt i hundens liv. Væn hurtigst muligt hunden til tandrensning med en specialfremstillet tandbørste og tandpasta til hunde. For tips og tricks til børsteteknik og valg af tandbørste og tandpasta er du altid velkommen til at kontakte os for en samtale.

Sådan foregår tandrensning hos hunde

Når vi foretager en tandrensning på din hund, starter vi med at vurdere mundhulens og tændernes tilstand. Vi måler hvor dybe tandkødslommerne er, for at vurdere om der er tale om paradentose, og fjerner tandsten og bakterier med en særlig ultralydstandrenser. Slutteligt polerer vi også tænderne med pudsecreme, så de fremstår flotte og hvide.

Tandrensning kan være en ubehagelig oplevelse for hunden, og derfor foretages den ofte i fuld bedøvelse. I tilfælde af alvorlige betændelsestilstande i munden, er det også nødvendigt med antibiotika.

Tegn på at din hund trænger til en tandrensning

Har din hund dårlig ånde, eller er du opmærksom på tandkødsbetændelse, eller brune eller gullige belægninger på dens tænder, er dette klare tegn på, at din hund har brug for en tandrensning. Er du i tvivl, er det altid bedre at kontakte os en gang for meget end en gang for lidt, da ophobning af bakterier i munden kan sprede sig helt til organerne, hvor de kan føre til alvorlige helbredsmæssige tilstande.

Kontakt os

Ring på tlf. 32 21 00 21,
send en email til info@osterbrodyreklinik.dk eller benyt vores kontaktformular

Kontakt os

Klinikkens åbningstider

Mandag 07.00 - 17.00
Tirsdag 08.00 - 17.00
Onsdag 08.00 - 18.00
Torsdag 08.00 - 17.00
Fredag 08.00 - 17.00
Lørdag 09.00 - 14.00
Søndag Lukket

Covid-19

Vi er ikke omfattet af nedlukningen, da dyr altid skal have mulighed for dyrlægehjælp

Følg os på Facebook

21. apr
2021

Jubi - Nu må du igen komme med ind – Husk tandmåneden - https://mailchi.mp/osterbrodyreklinik/jubi-nu-m-du-igen-komme-med-ind-husk-tandmnede…

Se opslaget her
19. apr
2021

Jubii. Smittetallene er på vej ned, og derfor er det igen muligt at ledsage sin hund eller kat til vaccination og tandeftersyn. (Det er og h…

Se opslaget her
14. apr
2021

Søde lille Kim var inde hos os i går for at blive kastreret. Han tog sig et lille velfortjent hvil bagefter🥰

Se opslaget her

4,6

Baseret på 86 anmeldelser
Kim Petersen

(Translated by Google) I wouldn't dare go anywhere else if my cat gets sick They are really sweet and understanding towards the person who stands with…

Maria Thorsted

(Translated by Google) Really good vet, reasonable prices, and nice staff .. (Original) Rigtig god dyrlæge, rimelige priser, og sødt personale..

Lone Franck

(Translated by Google) Everything sweet and friendly and not least good for handling the animals. (Original) Alt søde og venlige samt ikke mindst god…