Tandrensning hunde – hvor ofte?

Tandrensning hunde – hvor ofte?

Sunde tænder er helt essentielt, når det kommer til din hunds helbredstilstand. Dårlig mund- og tandhygiejne kan føre til alvorlige følgesygdomme, som både er smertefulde og kostelige at behandle. Derfor er det vigtigt regelmæssigt at få foretaget en tandrensning på sin hund, fx i forbindelse med et almindeligt helbredstjek hos dyrlægen. Hos Østerbro Dyreklinik er vi specialister i tandrensning hos hunde, og vi tager også gerne et kig på din bedste ven.

Hvorfor er tandrensning nødvendigt

Tandproblemer er en af de mest udbredte lidelser hos hunde, og derfor noget man skal være ekstra opmærksom på som hundeejer. Ubehandlede tandproblemer som fx plak og tandsten kan føre til alt fra løse tænder til diabetes og alvorlige hjertesygdomme – med døden til følge. Af den grund er det vigtigt, at gøre regelmæssig tandrensning til en integreret del af rutinerne i hundelivet.

Som med alt andet hunden skal lære, er det bedst at begynde tidligt i hundens liv. Væn hurtigst muligt hunden til tandrensning med en specialfremstillet tandbørste og tandpasta til hunde. For tips og tricks til børsteteknik og valg af tandbørste og tandpasta er du altid velkommen til at kontakte os for en samtale.

Sådan foregår tandrensning hos hunde

Når vi foretager en tandrensning på din hund, starter vi med at vurdere mundhulens og tændernes tilstand. Vi måler hvor dybe tandkødslommerne er, for at vurdere om der er tale om paradentose, og fjerner tandsten og bakterier med en særlig ultralydstandrenser. Slutteligt polerer vi også tænderne med pudsecreme, så de fremstår flotte og hvide.

Tandrensning kan være en ubehagelig oplevelse for hunden, og derfor foretages den ofte i fuld bedøvelse. I tilfælde af alvorlige betændelsestilstande i munden, er det også nødvendigt med antibiotika.

Tegn på at din hund trænger til en tandrensning

Har din hund dårlig ånde, eller er du opmærksom på tandkødsbetændelse, eller brune eller gullige belægninger på dens tænder, er dette klare tegn på, at din hund har brug for en tandrensning. Er du i tvivl, er det altid bedre at kontakte os en gang for meget end en gang for lidt, da ophobning af bakterier i munden kan sprede sig helt til organerne, hvor de kan føre til alvorlige helbredsmæssige tilstande.

Kontakt os

Ring på tlf. 32 21 00 21,
send en email til info@osterbrodyreklinik.dk eller benyt vores kontaktformular

Kontakt os

Klinikkens åbningstider

Mandag 07.00 - 17.00
Tirsdag 08.00 - 17.00
Onsdag 08.00 - 18.00
Torsdag 08.00 - 17.00
Fredag 08.00 - 17.00
Lørdag 09.00 - 14.00
Søndag Lukket

Følg os på Facebook

20. maj
2022

❤️ GOD WEEKEND ❤️ Ugen her på klinikken har været travl, og vi har løbet stærkt for, at give jets kæledyr den bedste behandling 🏃‍♀️🏃‍♂️ …

Se opslaget her
16. maj
2022

❤️ Har din hanhund fået forårskuller? ❤️ For nogle hanhunde kan foråret med de mange løbske tæver være en frustrerende tid for andre betyde…

Se opslaget her
12. maj
2022

❤️KLINIKKEN ER LUKKET I MORGEN GRUNDET HELLIGDAG❤️ Vi er at finde på klinikken igen på lørdag og i næste uge 😍

Se opslaget her

4,6

Baseret på 86 anmeldelser
Jonas Præsius

(Translated by Google) Very professional (Original) Meget professionelt

Luna Bram

(Translated by Google) Weird and friendly people, a nice clinic and excellent service. (Original) Rare og venlige mennesker, en hyggelig klinik og fr…

Jørn Pedersen

(Translated by Google) Fin fin (Original) Fin fin