Tandsten hos hunde – har hunden dårlig ånde?

Tandsten hos hunde – har hunden dårlig ånde?

Ligesom hos mennesker, er tandsten hos hunde en udbredt lidelse. Ubehandlet tandsten kan føre til store smerter og ubehag hos din hund, så bliver du opmærksom på nogle af de almindelige symptomer på tandsten, bør du derfor straks kontakte Østerbro Dyreklinik, så vi kan påbegynde behandlingen. Læs med her hvor vi guider dig til, hvordan du spotter begyndende tandsten hos din hund.

Hvad er tandsten?

Tandsten skyldes en mineralisering af plak på hundens tænder. Plak er ophobninger, der opstår, når bakterier og foderrester ikke fjernes fra tænderne. Over tid mineraliseres bakterieophobningerne og bliver til tandsten. Tandsten ses som gul-brunlige belægninger på hundens tænder, og er ikke noget man må slå hen, da tandsten kan føre til langt alvorligere følgesygdomme.

Hvad er symptomerne på tandsten?

Der er flere ting, du skal holde øje med, når det kommer til tandsten. Har din hund dårlig ånde, er dette muligvis et tegn på tandsten. Dette skyldes bakterieophobningerne på tænderne, der afgiver en ubehagelig lugt. Udover dårlig ånde skal du også holde øje med, om din hund har problemer med at åbne munden, tygge sit foder, om den savler mere end normalt, eller direkte gør opmærksom på smerter i tænderne ved at køre hovedet op og ned af ting eller tage poterne op til munden. Ved disse tegn på tandsten hos din hund, bør du straks opsøge dyrlægen.

Sådan behandler vi tandsten hos hunde

Når tandsten først er opstået, kræver det en dyrlæge at fjerne det. Hos Østerbro Dyreklinik har vi stor erfaring med tandrensning af hunde, og er din hund rolig og afslappet, klarer vi behandlingen hurtigt og uden bedøvelse. Hvor fremskreden lidelsen er, afgør hvilken behandling der skal tages i brug. Ved lidt tandsten er en tandrensning nok, men ved udpræget tandsten, der har resulteret i betændelse i tandkødet, er det nødvendigt med antibiotika.

Fremskreden tandsten kan føre til mund- og tandrodsbetændelse og løse tænder, hvilket forringer hundens livskvalitet markant.

Har din hund dårlig ånde, eller udviser den andre tegn på tandsten, så kontakt Østerbro Dyreklinik for et tjek af din hunds mund- og tandsundhed.

Vil du gerne forebygge tandsten hos din hund, kan du købe en tandbørste og tandpasta, særligt udviklet til hunde, der hjælper med at fjerne bakterier og belægninger.

 

Kontakt os

Ring på tlf. 32 21 00 21,
send en email til info@osterbrodyreklinik.dk eller benyt vores kontaktformular

Kontakt os

Klinikkens åbningstider

Mandag 07.00 - 17.00
Tirsdag 08.00 - 17.00
Onsdag 08.00 - 18.00
Torsdag 08.00 - 17.00
Fredag 08.00 - 17.00
Lørdag 09.00 - 14.00
Søndag Lukket

Følg os på Facebook

20. maj
2022

❤️ GOD WEEKEND ❤️ Ugen her på klinikken har været travl, og vi har løbet stærkt for, at give jets kæledyr den bedste behandling 🏃‍♀️🏃‍♂️ …

Se opslaget her
16. maj
2022

❤️ Har din hanhund fået forårskuller? ❤️ For nogle hanhunde kan foråret med de mange løbske tæver være en frustrerende tid for andre betyde…

Se opslaget her
12. maj
2022

❤️KLINIKKEN ER LUKKET I MORGEN GRUNDET HELLIGDAG❤️ Vi er at finde på klinikken igen på lørdag og i næste uge 😍

Se opslaget her

4,6

Baseret på 86 anmeldelser
Sarah Friis Maarupgaard

(Translated by Google) Very competent and sweet people. Great care for the animals. (Original) Meget kompetente og søde mennesker. Stor omsorg for dy…

Helmer Thomsen

(Translated by Google) I felt safe, and was well treated. My dog ​​also got a good treat.😂🐕 (Original) Jeg følte mig tryg, og blev godt behandlet.…

Søren Toksvig

(Translated by Google) Super cute vets (Original) Super søde dyrlæger