Vi er medlem af Den Danske Dyrlægeforening lille logo

Smertestillende piller til hunde – hvad kan de hjælpe mod?

Er dit kæledyr plaget af smerter, og har du fx behov for smertestillende piller til hunde, anbefaler vi, at du altid kontakter en dyrlæge hos Østerbro Dyreklinik, før du begiver dig ud at medicinere dyret selv.

Hundes fysiologi er nemlig meget forskellig fra mennesker, og derfor er det vigtigt, at hunde ikke gives samme smertestillende midler, som mennesker bruger, men i stedet får en særlig type smertestillende piller til hunde.

Heldigvis findes der en række forskellige smertestillende piller målrettet hunde, og hvad disse kan hjælpe mod, kan du læse mere om i det følgende indlæg fra Østerbro Dyreklinik.

Forskellige piller til forskellige smerter

Smertestillende piller til hunde kan hjælpe mod en række forskellige smerter. Vi skelner mellem akutte smerter, som eksempelvis kan afhjælpes med smertestillende piller efter en operation, og kroniske smerter, som kræver regelmæssig smertelindring. Derudover bruger vi også smertestillende piller til hunde med det formål at nedsætte feber.

Smertestillende piller til hunde med gigt

Det estimeres, at op imod 20% af alle hunde lider af kroniske smerter forårsaget af gigt. Dette er et højt tal – særligt taget i betragtning af, at der findes gode smertestillende piller til hunde med gigt.

De fleste gigtsmerter kan afhjælpes, og hvis du ønsker at give din hund et liv, hvor den kan lege, hoppe, springe og gå ugeneret, er smertestillende piller til hunde mod gigtsmerter, hvad der skal til.

Smertestillende piller til hunde med betændelse og feber

Hunde tåler både paracetamol og acetylsalicylsyre. Det betyder, at acetylsalicylsyre kan gives til hunde med betændelse i kroppen, således at denne betændelsestilstand kommes til livs, og hunden undgår smerter.

Udover at kunne hjælpe mod betændelse kan smertestillende piller til hunde også modvirke feber. Her er præparater indeholdende paracetamol særligt anvendelige, og mængden af smertestillende piller til hunde med feber korrigeres efter hundens vægt.

Et godt hundeliv involverer ikke smerter, og vil du sikre din hund en høj livskvalitet, kan du altid kontakte Østerbro Dyreklinik og få hjælp til at finde den rette type smertestillende piller til hunde. Visse typer medicin kan du købe i klinikkens butik.


Få de seneste nyheder med nye tiltag, anbefalinger, advarsler og tilbud fra Østerbro Dyreklinik

Kontakt

Østerbro Dyreklinik

Strandboulevarden 117
2100 København Ø

32 2100 21
info@osterbrodyreklinik.dk


Vi bor her

Find vej

  • Parkering: Der er gode muligheder for parkering tæt på Østerbro Dyreklinik.
  • Bus: Bus nr. 8A har stoppested lige udenfor døren.
  • S-tog: Linie A og E stopper på Nordhavn station med ca 8 minutters gang til klinikken.

Medlem af

Den Danske Dyrlægeforening logo
×

Skriv | Write

Menu