Vi er medlem af Den Danske Dyrlægeforening lille logo

Tandrensning hunde – hvor ofte?

Sunde tænder er helt essentielt, når det kommer til din hunds helbredstilstand. Dårlig mund- og tandhygiejne kan føre til alvorlige følgesygdomme, som både er smertefulde og kostelige at behandle. Derfor er det vigtigt regelmæssigt at få foretaget en tandrensning på sin hund, fx i forbindelse med et almindeligt helbredstjek hos dyrlægen. Hos Østerbro Dyreklinik er vi specialister i tandrensning hos hunde, og vi tager også gerne et kig på din bedste ven.

Hvorfor er tandrensning nødvendigt

Tandproblemer er en af de mest udbredte lidelser hos hunde, og derfor noget man skal være ekstra opmærksom på som hundeejer. Ubehandlede tandproblemer som fx plak og tandsten kan føre til alt fra løse tænder til diabetes og alvorlige hjertesygdomme – med døden til følge. Af den grund er det vigtigt, at gøre regelmæssig tandrensning til en integreret del af rutinerne i hundelivet.

Som med alt andet hunden skal lære, er det bedst at begynde tidligt i hundens liv. Væn hurtigst muligt hunden til tandrensning med en specialfremstillet tandbørste og tandpasta til hunde. For tips og tricks til børsteteknik og valg af tandbørste og tandpasta er du altid velkommen til at kontakte os for en samtale.

Sådan foregår tandrensning hos hunde

Når vi foretager en tandrensning på din hund, starter vi med at vurdere mundhulens og tændernes tilstand. Vi måler hvor dybe tandkødslommerne er, for at vurdere om der er tale om paradentose, og fjerner tandsten og bakterier med en særlig ultralydstandrenser. Slutteligt polerer vi også tænderne med pudsecreme, så de fremstår flotte og hvide.
Tandrensning kan være en ubehagelig oplevelse for hunden, og derfor foretages den ofte i fuld bedøvelse. I tilfælde af alvorlige betændelsestilstande i munden, er det også nødvendigt med antibiotika.

Tegn på at din hund trænger til en tandrensning

Har din hund dårlig ånde, eller er du opmærksom på tandkødsbetændelse, eller brune eller gullige belægninger på dens tænder, er dette klare tegn på, at din hund har brug for en tandrensning. Er du i tvivl, er det altid bedre at kontakte os en gang for meget end en gang for lidt, da ophobning af bakterier i munden kan sprede sig helt til organerne, hvor de kan føre til alvorlige helbredsmæssige tilstande.


Få de seneste nyheder med nye tiltag, anbefalinger, advarsler og tilbud fra Østerbro Dyreklinik

Kontakt

Østerbro Dyreklinik

Strandboulevarden 117
2100 København Ø

32 2100 21
info@osterbrodyreklinik.dk


Vi bor her

Find vej

  • Parkering: Der er gode muligheder for parkering tæt på Østerbro Dyreklinik.
  • Bus: Bus nr. 8A har stoppested lige udenfor døren.
  • S-tog: Linie A og E stopper på Nordhavn station med ca 8 minutters gang til klinikken.

Medlem af

Den Danske Dyrlægeforening logo
×

Skriv | Write

Menu