Tandbehandling

Hvordan foregår en tandrensning?

Når din hund eller kat kommer ind til en tandbehandling på Østerbro Dyreklinik, starter vi med at give en beroligende – og let smertestillende indsprøjtning. Når denne virker lægger vi et drop i forbenet, hvori vi giver et meget sikkert sovemiddel, så dit kæledyr ikke mærker noget til behandlingen.

Herefter går vi i gang med at tjekke hver enkelt tand med en sonde, og renser evt. tandsten under tandkødet væk langs rødderne.
Vi renser alle tænder, og fjerner tandsten på alle tænder med ultralyd og laver herefter en polering.

 Østerbro Dyreklinik råder vi over en helt ny og avanceret tandunit, der sikrer en skånsom, men effektiv behandling af dit kæledyrs tænder.

Når du henter din hund eller kat senere på dagen instrueres du i, hvordan du skal passe dit kæledyr de kommende dage, og hvordan du fremover kan være med til at forebygge problemer med tænder og tandkød.

Hvad er tandsten?

Tandsten er hårde belægninger på tænderne, der opstår fordi kalksalte fra spyttet, bindes til belægninger på tænderne. Disse belægninger kaldes for plak og består typisk af madrester og bakterier. I forbindelse med tandsten ses meget ofte også tandkødsbetændelse.

Hvorfor er tandrensning en god idé?

Hvis en hund eller kat først har fået tandsten, er den eneste måde disse kan fjernes på ved en tandrensning. Tandsten er i sig selv ikke farligt, men kan føre til andre lidelser, der kan være meget alvorlige. Har en hund tilstødende tandkødsbetændelse, der ikke behandles, kan sygdommen parodontose opstå. Denne sygdom er smertefuld og medfører at de ligamenter der holder tænderne fast til knoglerne nedbrydes, så tænderne løsnes.

Ved at behandle tandsten og tandkødsbetændelse i tide, kan man undgå at parodontose opstår, og dermed spare sin hund for smerte og tab af tænder – og i øvrigt sig selv for en større dyrlægeregning.

Læs mere om gode tænder hos hunde her

Kan tandsten forebygges?

Ja.

Den bedste måde at forebygge tandsten og tandkødsbetændelse på er ved at børste sin hund eller kats tænder dagligt. Spørg din dyrlæge til råds om, hvilken tandbørste, der er bedst og brug kun tandpasta beregnet til dyr.

Tyggeting, diverse ”Oral-barer” og specielt tand-foder har også vist sig at have nogen effekt på dannelsen af tandsten. Man skal dog ikke regne med, at dette er tilstrækkeligt til at forhindre problemet i at opstå.

Stine Danebod
Stine Danebod
23. Oktober, 2022.
Nærværende personale❣️
Florian Erich Kohler
Florian Erich Kohler
22. Oktober, 2022.
Quick and friendly deworming
Lise Jensen
Lise Jensen
28. September, 2022.
Virkelig venligt personale!
Heiddi Maluna Schou
Heiddi Maluna Schou
19. September, 2022.
Natali Zyskind, TAK for du i den grad møder både Herman, min skønne doodle og mig med en empatisk, tryg og faglig kompetance. Jeg bor langt væk, meeeen kommer gerne til Østerbro for at spare med dig. Igen TAK for lige at have vendt en ubehagelig oplevelse med en blodprøve et andet sted, til at gjort det frygtfrit igen. Vi er taknemmelige!
Mark Wolforth
Mark Wolforth
2. September, 2022.
Tahiana Fajardo
Tahiana Fajardo
16. August, 2022.
I went today for the first time to update my baby's rabies vaccine and had the best vet experience ever. It was Louise who checked my dog and she was amazing. She is very caring and was trying to make it as comfortable as possible for my dog who is usually very nervous at the vet's office. With her he was relaxed almost immediately. She also answered all my questions and helped me with a health certificate for travel. I would recommend this clinic and Louise a million times!!!
Lise Klinge
Lise Klinge
14. August, 2022.