Vi er medlem af Den Danske Dyrlægeforening lille logo

Min hund skal have hvalpe

Når din hund skal have hvalpe, er det vigtigt, at du først og fremmest forbereder dig på selve fødslen. Når hvalpene så er kommet til verden, er der desuden en række ting, du bør være opmærksom på for at sikre, at både din hund og de nye hvalpe har det godt. Her kan du blive klogere på din hunds drægtighed og fødsel, samt hvornår den egentlig kan få hvalpe. 

Læs mere

Sterilisation af hund – dagene efter

Når du vælger at få steriliseret din hund, er der en række ting, du skal være opmærksom på i dagene efter sterilisationen.
En sterilisation af hunden er et operativt indgreb, hvor man fjerner enten både livmoder og æggestokke eller kun æggestokkene, således at hunden ikke længere kan komme i løbetid, blive drægtig eller blive falsk drægtig og dermed tro, at den skal have hvalpe.

Læs mere

Har din hund eller kat tabt sig? Vægttab er ofte et overset sygdomstegn

En klassisk misforståelse – min kat er pludselig blevet så aktiv

Som dyrlæge oplever jeg det ganske ofte: En ejer kommer ind med deres midaldrende kat til det årlige sundhedseftersyn. Katten har tabt sig siden sidst, selvom appetitten er god, og er i øvrigt blevet mere aktiv end den plejer – ejeren smiler glad til mig – og fortæller at katten har fået sin anden ungdom, og undres over, at jeg i første omgang ikke deler deres begejstring.

Læs mere

Skal knuden fjernes? Har min hund eller kat kræft?

Kræft er og bliver en forfærdelig sygdom, som de fleste mennesker frygter. Både dyr og mennesker kan blive ramt af sygdommen – være heldige og blive 100 % helbredt, fordi sygdommen blev opdaget i tide. Desværre kan man også opleve det modsatte. Nemlig at overse eller mistolke symptomerne på kræft, så behandlingen kommer for sent i gang – eller simpelthen blive ramt af en uhelbredelig kræftform, der ikke viser sig, før det er for sent.
 

Læs mere

Hudproblemer og hudlidelser hos hunde

Hudproblemer og hudlidelser hos hunde er meget udbredte og kommer i et væld af afskygninger. Hudirritation er ofte tegn på en anden, underliggende sygdom, og det kræver derfor en grundig undersøgelse at finde ud af, hvad årsagen til lidelsen er. Er du blevet opmærksom på ændringer i din hund pels eller hud, så kontakt Østerbro Dyreklinik i dag for en professionel udredning.

Læs mere

Tandrensning hunde – hvor ofte?

Sunde tænder er helt essentielt, når det kommer til din hunds helbredstilstand. Dårlig mund- og tandhygiejne kan føre til alvorlige følgesygdomme, som både er smertefulde og kostelige at behandle. Derfor er det vigtigt regelmæssigt at få foretaget en tandrensning på sin hund, fx i forbindelse med et almindeligt helbredstjek hos dyrlægen. Hos Østerbro Dyreklinik er vi specialister i tandrensning hos hunde, og vi tager også gerne et kig på din bedste ven.

Læs mere

Tandsten hos hunde – har hunden dårlig ånde?

Ligesom hos mennesker, er tandsten hos hunde en udbredt lidelse. Ubehandlet tandsten kan føre til store smerter og ubehag hos din hund, så bliver du opmærksom på nogle af de almindelige symptomer på tandsten, bør du derfor straks kontakte Østerbro Dyreklinik, så vi kan påbegynde behandlingen. Læs med her hvor vi guider dig til, hvordan du spotter begyndende tandsten hos din hund.

Læs mere

Smertestillende piller til hunde – hvad kan de hjælpe mod?

Er dit kæledyr plaget af smerter, og har du fx behov for smertestillende piller til hunde, anbefaler vi, at du altid kontakter en dyrlæge hos Østerbro Dyreklinik, før du begiver dig ud at medicinere dyret selv.

Hundes fysiologi er nemlig meget forskellig fra mennesker, og derfor er det vigtigt, at hunde ikke gives samme smertestillende midler, som mennesker bruger, men i stedet får en særlig type smertestillende piller til hunde.

Heldigvis findes der en række forskellige smertestillende piller målrettet hunde, og hvad disse kan hjælpe mod, kan du læse mere om i det følgende indlæg fra Østerbro Dyreklinik.

Læs mere

Hvorfor vaccinere hunde – og hvor ofte er vaccination nødvendig?

En sund hund er en velvaccineret hund. Menneskets bedste ven kan nemlig på samme måde som vi blive ramt af sygdomme – og disse varierer i graden af alvorlighed.

Men med de rette vacciner i tide, får sådanne sygdomme ikke lov til at spænde ben for sundhed, velbefindende og mange gode hundeår. Er du hundeejer, er der derfor god grund til at lade din hund vaccinere. Læs med her hvor vi hos Østerbro Dyreklinik fortæller dig, hvad du skal vide om vacciner.

Læs mere

Nytåret – en svær tid for mange dyr.

Nytåret er ved at være over os igen.

December måned – og i særdeleshed nytårsaften er for mange hunde og katte en særdeles ubehagelig tid, da de er bange for fyrværkeri.

 

Du kan hjælpe din hund eller kat til at komme lettere igennem nytåret med enten:

•Kost-tilskud mod angst og uro

•Foder mod stress og angst

•Ved at følge nogle enkelte gode råd

•eller i svære tilfælde med beroligende medicin

 

Anxicalm – nyt kosttilskud mod angst og uro

AnxiCalm kan i mange tilfælde hjælpe hunde og katte med at håndtere stress, angst, utryghed, uro og nervøsitet, som de kan opleve i forbindelse med f.eks. nytårsaften, pensionsophold, torden, adskillelse fra ejer, dyrlægebesøg og transport.

Kosttilskuddet AnxiCalm indeholder naturlige aminosyrer og vitaminer, som er vigtige for, at hjernen kan danne signalstofferne serotonin, dopamin og GABA. Serotonin, dopamin og GABA styrer hjernes funktioner i relation til appetit, humør, søvnrytme smerteopfattelse, adfærd, afslappelse og velvære.

Du kan købe AnxiCalm hos Østerbro Dyreklinik – du får samtidig vores skriftlige vejledning om brug af produktet nytårsaften.

 

Zylkéne – Et fodertilskud udviklet til urolige dyr.

Zylkène er et velsmagende fodertilskud, der kan anvendes til hunde og katte, der oplever uro eller utrygge situationer som f.eks. flytning, dyrlægebesøg, alene hjemme problemer eller nytårsfyrværkeri.Virkningen af Zylkène skyldes det aktive peptid alpha-casozepin, som “frigøres” fra mælkeproteinerne ved hjælp af enzymet trypsin. Zylkène er et naturligt produkt.

 

Calm – Foder til Stress- og angsthåndtering hos hunde og katte.

Calm er et foder fra Royal Canin, der er udviklet til at hjælpe hunde og katte gennem stressende situationer.

Det indeholder et aktivt, patenteret peptid med stressregulerende egenskaber: alpha-casozepin. L-tryptofan er et forstadium til serotonin, som er en neurotransmitter, der spiller en vigtig rolle i reguleringen af bl.a. angst.

Ideelt set bør kæledyret fodres med CALM i ti dage før en forudsigelig stressperiode.

Østerbro Dyreklinik sælger i december 2012, så længe lager haves Calm til halv pris.

 

Hvad gør jeg, hvis jeg mener min hund eller kat har brug for beroligende medicin?

Det er naturligvis bedst, hvis ens hund eller kat kan klare sig gennem nytåret uden beroligende medicin – eller med et angstdæmpende foder eller fodertilskud.

Imidlertid er dette langt fra tilstrækkeligt for alle – og nogle dyr har brug for receptpligtig medicin for at nytårsaften bliver tålelig.

Hos os bruger vi en kombination af angstdæmpende og evt. sløvende medicin.

Dyr reagerer meget forskelligt på denne medicin, så på Østerbro Dyreklinik, gør vi os umage for at finde den rette kombination til netop din hund eller kat. Har du erfaring fra tidligere år, hører vi gerne om dette og medtager det i vores vurdering.

Da medicinen er receptpligtig kræver udleveringen, at vi har undersøgt dit dyr og fundet, at det kan tåle det, og at det er en god løsning af medicinere nytårsaften.

En ”Nytårskonsultation” foretages pga. det kortere tidsforbrug til reduceret pris.

 

Hvordan kommer vi bedst igennem december måned?

Det er meget individuelt, hvordan vores kæledyr reagerer på fyrværkeri.

Nogle dyr er så bange, at de ikke har lyst til at komme ud i hele december måned – andre er kun nervøse, når skyderierne tiltager mellem jul og nytår, og så er der dem, der blot bliver lidt urolige selve nytårsaften.

Bliver ens kæledyr kun urolig selve nytårsaften, kan man vente med at gøre noget ind til da. De dyr der er nervøse i december, kan man for det meste hjælpe ganske godt med et beroligende fodertilskud eller angstdæmpende foder, og det er en god idé at begynde i starten af december.

 

Gode råd til nytårs aften.

•Sørg for rigelig motion og aktivering om formiddagen.

•(Gå en lang tur med hunden eller leg med katten – lad dem søge foder på gulvet).

•Træk gardinerne for og tænd for noget musik eller tv – så lidt af lyden fra fyrværkeriet overdøves.

•Undgå at ynke hunden eller katten, hvis de er bange, da dette kan forstærke angsten. Brug en glad stemme og ros hunden eller katten, når den er rolig.

•Tilbyd evt. en bunke med tæpper til at gemme sig i.

•Vær selv rolig.

•Man bør tænke på, at atypisk opførsel fra en selv og eventuelle gæster, udklædning, trut-horn mm. kan virke stressende på dyret og gøre situationen værre.

 

Lad aldrig din hund være alene hjemme nytårs aften.

 

Vi ønsker alle vores hunde og katte, samt deres mennesker et godt og lykkebringende nytår.

 

Østerbro Dyreklinik, Strandboulevarden 117, 2100 København Ø

Telefon 32 2100 21

www.osterbrodyreklinik.dk

 

Vi holder åbent 31. december fra 9-13.

 

Læs mere

Foderprogrammet udvidet med Specific

Østerbro Dyreklinik har udvidet sortimentet i butikken med foder fra Specific.

Vi lagerfører udvalgte varer og tager varer hele sortimentet hjem ved forudbestilling.

Bland udvalgte varer er de populære kiks til allergiske hunde (CT-HY Hypoallergeniic Treats), CRD-1 Weight Reduction slankefoder til hund og kat, som er med højt fiber og proteinindhold og CΩD Omega Plus Support med højt indhold af Omega 3 fedtsyrer fra fisk og som er godt til bl.a. hudproblemer.

Læs mere

Sund mund måned i maj

I maj måned holder Østerbro Dyreklinik ”Sund Mund Måned” i samarbejde med Pedigree.
Du har i hele denne måned mulighed for at få foretaget et gratis tjek af din hunds tænder og tandkød.
Herved sikre du dig, at din hund ikke går rundt med uopdaget sygdomme eller tandpine – og at eventuelle problemer kan afhjælpes i tide.
Hvis du bestiller tid til tandrensning inden 8. juli 2012 måned sparer du 500 kr. på behandlingen.

Tilbud på tandrensning:

Tandrensning hund 980 kr. (Normalpris 1480 kr.)
Tandrensning kat 620 kr. (Normalpris 1120 kr.)

Du kan læse mere om tandrensning under Vi tilbyder

Læs mere


Få de seneste nyheder med nye tiltag, anbefalinger, advarsler og tilbud fra Østerbro Dyreklinik

Kontakt

Østerbro Dyreklinik

Strandboulevarden 117
2100 København Ø

32 2100 21
info@osterbrodyreklinik.dk


Vi bor her

Find vej

  • Parkering: Der er gode muligheder for parkering tæt på Østerbro Dyreklinik.
  • Bus: Bus nr. 8A har stoppested lige udenfor døren.
  • S-tog: Linie A og E stopper på Nordhavn station med ca 8 minutters gang til klinikken.

Medlem af

Den Danske Dyrlægeforening logo
×

Skriv | Write

Menu