Viden om

Min hund skal have hvalpe

Når din hund skal have hvalpe, er det vigtigt, at du først og fremmest forbereder dig på selve fødslen. Når hvalpene så er kommet til verden, er der desuden en række ting, du bør være opmærksom på for at sikre, at både din hund og de nye hvalpe har det godt. Her kan du blive klogere på din hunds drægtighed og fødsel, samt hvornår den egentlig kan få hvalpe.

Læs mere

 

Sterilisation af hund – dagene efter

Når du vælger at få steriliseret din hund, er der en række ting, du skal være opmærksom på i dagene efter sterilisationen.
En sterilisation af hunden er et operativt indgreb, hvor man fjerner enten både livmoder og æggestokke eller kun æggestokkene, således at hunden ikke længere kan komme i løbetid, blive drægtig eller blive falsk drægtig og dermed tro, at den skal have hvalpe.

Læs mere

 

Har din hund eller kat tabt sig? Vægttab er ofte et overset sygdomstegn

En klassisk misforståelse – min kat er pludselig blevet så aktiv

Som dyrlæge oplever jeg det ganske ofte: En ejer kommer ind med deres midaldrende kat til det årlige sundhedseftersyn. Katten har tabt sig siden sidst, selvom appetitten er god, og er i øvrigt blevet mere aktiv end den plejer – ejeren smiler glad til mig – og fortæller at katten har fået sin anden ungdom, og undres over, at jeg i første omgang ikke deler deres begejstring.

Læs mere

 

Skal knuden fjernes? Har min hund eller kat kræft?

Kræft er og bliver en forfærdelig sygdom, som de fleste mennesker frygter. Både dyr og mennesker kan blive ramt af sygdommen – være heldige og blive 100 % helbredt, fordi sygdommen blev opdaget i tide. Desværre kan man også opleve det modsatte. Nemlig at overse eller mistolke symptomerne på kræft, så behandlingen kommer for sent i gang – eller simpelthen blive ramt af en uhelbredelig kræftform, der ikke viser sig, før det er for sent.

Læs mere

 

Hudproblemer og hudlidelser hos hunde

Hudproblemer og hudlidelser hos hunde er meget udbredte og kommer i et væld af afskygninger. Hudirritation er ofte tegn på en anden, underliggende sygdom, og det kræver derfor en grundig undersøgelse at finde ud af, hvad årsagen til lidelsen er. Er du blevet opmærksom på ændringer i din hund pels eller hud, så kontakt Østerbro Dyreklinik i dag for en professionel udredning.

Læs mere

 

Tandrensning hunde – hvor ofte?

Sunde tænder er helt essentielt, når det kommer til din hunds helbredstilstand. Dårlig mund- og tandhygiejne kan føre til alvorlige følgesygdomme, som både er smertefulde og kostelige at behandle. Derfor er det vigtigt regelmæssigt at få foretaget en tandrensning på sin hund, fx i forbindelse med et almindeligt helbredstjek hos dyrlægen. Hos Østerbro Dyreklinik er vi specialister i tandrensning hos hunde, og vi tager også gerne et kig på din bedste ven.

Læs mere

 

Tandsten hos hunde – har hunden dårlig ånde?

Ligesom hos mennesker, er tandsten hos hunde en udbredt lidelse. Ubehandlet tandsten kan føre til store smerter og ubehag hos din hund, så bliver du opmærksom på nogle af de almindelige symptomer på tandsten, bør du derfor straks kontakte Østerbro Dyreklinik, så vi kan påbegynde behandlingen. Læs med her hvor vi guider dig til, hvordan du spotter begyndende tandsten hos din hund.

Læs mere

 

Smertestillende piller til hunde – hvad kan de hjælpe mod?

Er dit kæledyr plaget af smerter, og har du fx behov for smertestillende piller til hunde, anbefaler vi, at du altid kontakter en dyrlæge hos Østerbro Dyreklinik, før du begiver dig ud at medicinere dyret selv.

Hundes fysiologi er nemlig meget forskellig fra mennesker, og derfor er det vigtigt, at hunde ikke gives samme smertestillende midler, som mennesker bruger, men i stedet får en særlig type smertestillende piller til hunde.

Heldigvis findes der en række forskellige smertestillende piller målrettet hunde, og hvad disse kan hjælpe mod, kan du læse mere om i det følgende indlæg fra Østerbro Dyreklinik.

Læs mere

 

Hvorfor vaccinere hunde – og hvor ofte er vaccination nødvendig?

En sund hund er en velvaccineret hund. Menneskets bedste ven kan nemlig på samme måde som vi blive ramt af sygdomme – og disse varierer i graden af alvorlighed.

Men med de rette vacciner i tide, får sådanne sygdomme ikke lov til at spænde ben for sundhed, velbefindende og mange gode hundeår. Er du hundeejer, er der derfor god grund til at lade din hund vaccinere. Læs med her hvor vi hos Østerbro Dyreklinik fortæller dig, hvad du skal vide om vacciner.

Læs mere

Klinikkens åbningstider

Mandag 07.00 - 17.00
Tirsdag 08.00 - 17.00
Onsdag 08.00 - 18.00
Torsdag 08.00 - 17.00
Fredag 08.00 - 17.00
Lørdag 09.00 - 14.00
Søndag Lukket

Følg os på Facebook

10. okt
2022

💕 ER DIN HUND UNDERSØGT FOR HJERTE/LUNGEORM? 💙 Det er lige nu højsæson for problemer med hjerte/lungeorm hos hunde 🐶 ❗Derfor har vi ne…

Se opslaget her
6. okt
2022

🐾 SPAR 100 KR, - PÅ HJERTE/LUNGEORM TEST I HELE OKTOBER 🐾 Vi kører kampagne på Baermann også kaldet Hjerte/lungeorm - kært barn har mange…

Se opslaget her
22. sep
2022

🦮🚶‍♀️WALK AND TALK 🦮🚶‍♂️ Skal du med til årets hyggeligste arrangement? Vi holder "WALK AND TALK" lørdag d. 1 oktober. Vi starter k…

Se opslaget her

4,6

Baseret på 86 anmeldelser
Kenn Hindsgavl

Super care, very helpful and friendly

Kim Petersen

(Translated by Google) I wouldn't dare go anywhere else if my cat gets sick They are really sweet and understanding towards the person who stands with…

Mathias Manders-Gløet

(Translated by Google) Good service, short wait and study discount (Original) God service, kort ventetid og studierabat