Aflivning af dyr i værdige omgivelser

Det sidste farvel – om aflivning af hund og kat

Der kommer en dag, hvor det svære valg skal træffes – nemlig at skulle sige farvel til et elsket kæledyr. For mange er det meget svært at skulle træffe beslutningen om, hvornår det er bedst at sige farvel. Du er derfor altid velkommen til at ringe til klinikken og få en snak.

Vi ved, at der er mange forskellige behov og ønsker i sådan et svær situation, og det gør vi som klinik, hvad vi kan for at hensyn til.

Tidsbestilling:

Når du har truffet beslutningen, ringer du til klinikken for at bestille en tid.

De fleste aflivninger foregår i klinikken – men ønsker man at tage afsked i hjemmet, kan det for det meste lade sig gøre, at vi kommer hjem til dig.

Da der skal sættes lang tid af, og dyrlægen skal forlade klinikken, kræver det ofte lidt mere planlægning og det koster også mere.

Hvordan foregår det?

Uanset om aflivningen foregår i hjemmet eller klinikken foregår den nogenlunde på følgende måde:

Først hilser personalet på kæledyr og ejer – og tager en snak med jer om proceduren, og hvilke ønsker I har mht. hvad der skal ske bagefter.

Derefter bedøves dyret, så det falder i søvn – og ikke registrere, når det lidt efter stille sover ind, når der indgives en overdosis af et sovemiddel.

Mens dit kæledyr falder i søvn, bliver du/I tilbudt at være alene med det.

Bagefter lytter dyrlægen altid med et stetoskop for at sikre, at der ikke længere er hjertelyd.

Vi gør meget ud af, at have god tid, så forløbet bliver så skånsomt som muligt for både dyr og ejer. Mange ejere undskylder over for os, at de har svært ved at holde tårerne tilbage. Vi ved hvor svært det er, og kan sagtens rumme de mange følelser og måder, der er at reagere på.

Det er meget forskelligt, om man foretrækker at være med under hele forløbet, forlade klinikken inden – eller vente i venteværelset og tage afsked bagefter.

Vi respekterer altid dit valg – og hvis du ikke ønsker at være med, er vi hos dyret hele tiden og kæler og taler med det ind til det sover.

  Skal børnene med?

  Har du børn som gerne vil med, er det vigtigt, at I hjemmefra taler om, hvad der skal ske på klinikken. Mange ringer og spørger om det er bedst at lade børnene blive hjemme. Da børn reagerer meget forskelligt, vil det derfor altid være en individuel vurdering.

  Vi kommer gerne med råd og vejledning.

  Hvad sker der bagefter:

  Når du har sagt farvel og forlader klinikken, pakkes den nu afdøde patient i en specielt designet kremeringspose og lægges på køl. Et kremeringsselskab kaldet Ada’s kommer herefter og afhenter

  kremeringsposen fra fryseren, og denne køres til forbrænding på et specielt forbrændingsanlæg, kun for kæledyr. Du behøver derfor ikke være nervøs for, om dit kæledyr havner et forkert sted.

  Flere muligheder:

  Man kan vælge begravelse hjemme i haven, fælleskremering eller urnekremering.

  Fælleskremmering:

  Her kremeres flere dyr samtidig i kremmatoriets forbrændingsanlæg og asken deponeres efterfølgende. Asken bliver altså ikke anvendt efterfølgende.

  Urnekremmering:

  Nogle vælger urnekremering, hvor asken fra kæledyret, kommer tilbage til ejeren i en urne.

  Der findes mange urner. Både til at sætte ned i haven eller et andet sted – og nogle til at have stående fremme i hjemmet.

  Urnekremering tager ca. 1 uges tid og klinikken ringer til dig så snart urnen ankommer.

  For yderligere information tryk på knappen.

  Kister

  Det er muligt at få lagt sit kæledyr i en hvid pap-kiste, som man enten kan tage med sig – eller som dyret kan ligge i på vej til kremmatoriet.

  Aske-smykker:

  Som noget nyt har Ada’s kæledyrskrematorium fået en smykkedesigner, som kan lave et personligt askesmykke. En perle hvor lidt af asken fra dyret indkapsles.

  Da alle smykker er håndlavet og modelleret for at fremhæve det unikke, vil der ikke være to smykker som er ens. Der udstedes et underskrevet ægthedscertifikat fra Ada’s Kæledyrskrematorium og designeren Andrea van Webber, som garanterer, at dit smykke er lavet med aske fra dit kæledyr.

  Stine Danebod
  Stine Danebod
  23. Oktober, 2022.
  Nærværende personale❣️
  Florian Erich Kohler
  Florian Erich Kohler
  22. Oktober, 2022.
  Quick and friendly deworming
  Lise Jensen
  Lise Jensen
  28. September, 2022.
  Virkelig venligt personale!
  Heiddi Maluna Schou
  Heiddi Maluna Schou
  19. September, 2022.
  Natali Zyskind, TAK for du i den grad møder både Herman, min skønne doodle og mig med en empatisk, tryg og faglig kompetance. Jeg bor langt væk, meeeen kommer gerne til Østerbro for at spare med dig. Igen TAK for lige at have vendt en ubehagelig oplevelse med en blodprøve et andet sted, til at gjort det frygtfrit igen. Vi er taknemmelige!
  Mark Wolforth
  Mark Wolforth
  2. September, 2022.
  Tahiana Fajardo
  Tahiana Fajardo
  16. August, 2022.
  I went today for the first time to update my baby's rabies vaccine and had the best vet experience ever. It was Louise who checked my dog and she was amazing. She is very caring and was trying to make it as comfortable as possible for my dog who is usually very nervous at the vet's office. With her he was relaxed almost immediately. She also answered all my questions and helped me with a health certificate for travel. I would recommend this clinic and Louise a million times!!!
  Lise Klinge
  Lise Klinge
  14. August, 2022.