Generelt om operationer og bedøvelse
De fleste operationer udføres i fuld bedøvelse.
Hos os anvender vi primært såkaldt infusionsanæstesi, hvilket betyder at dyret holdes bedøvet via kontinuerlig indgivelse af sovemedicin gennem en vene.
Det er den samme bedøvelse, som typisk anvendes til mennesker på hospitalerne og har den fordel, at den er meget sikker, er hurtigt ude af kroppen igen og derfor kun meget sjældent udsætter dyret for en ubehagelig opvågning, hvor det f.eks. hyler eller vælter rundt. Ulempen er, at den koster en del mere, end de mest almindelige bedøvelsesgasser.
Inden operationen
Inden operationen skal dit kæledyr være fastende, hvilket vil sige ingen mad fra kl. 24 dagen inden operationen. Det må gerne drikke vand.
OBS: Kaniner er undtaget og tåler ikke at faste.
Du er velkommen til at tage dyrets eget tæppe med, men undgå legetøj, som dyret kan være uheldig at komme til skade med.
Efter operationen
Efter operationen lægges dit kæledyr til opvågning på et opvarmet lammeskind. Vi holder godt øje med det – og forlader det ikke, før det er vågent igen.
De fleste patienter tilbydes et kalorieholdigt måltid, inden de kommer hjem, da de for det første typisk er sultne, men også fordi det har vist sig at fremme helingsprocessen.
Risiko
Der er desværre altid en risiko forbundet med at lægge både dyr og mennesker i fuld bedøvelse.
Risikoen er størst for de kortsnudede racer, gamle dyr og hjerte og lever/nyresvækkede patienter.
Vi lytter altid på dit dyrs hjerte, inden vi bedøver det, og har mulighed for at lave en blodprøve, der giver hurtigt svar på, om nyre og lever fungerer tilfredsstillende. Ligeledes bruger vi de sikreste bedøvelsesmidler, og efterlader aldrig dit dyr, før det er vågnet igen.
Når alt dette er sagt er det meget, meget sjældent, at et dyr ikke vågner op igen efter en bedøvelse – selv hvis der er tale om riskopatienter.