Gode tænder hos hunde

Fra mund til snude

– Tips og tricks til gode tænder hos hunde

Smil til verden, og verden vil smile til dig! Det gamle ordsprog gælder ikke kun for os mennesker, men også for vores firbenede venner. Et vigtigt aspekt af din hunds sundhed er dens tænder. I denne artikel kan du blive meget klogere på, hvorfor sunde tænder er afgørende for din hunds trivsel. Kontakt os endelig ved spørgsmål!

Tandpleje til hunde – en myte?

Sunde tænder har ikke kun æstetiske fordele, de er også en afgørende aktør i den hunds generelle sundhed. Nogle af de vigtigste årsager til, at du skal pleje din hunds gode tænder, er som følger:

  • Spisekomfort: Sunde tænder gør det lettere for din hund at tygge mad, hvilket forbedrer fordøjelsen og næringsstofoptagelsen.
  • Forebygger infektioner: Dårlig tandhygiejne kan føre til infektioner i tandkødet og mundhulen, der kan sprede sig til andre organer.
  • Reducerer dårlig ånde: Sund mundhygiejne mindsker risikoen for dårlig ånde, som kan være ubehagelig for både hunden og dens ejer.
  • Forebygger tandtab: Vedligeholdelse af sunde tænder kan forhindre behovet for tandudtrækning og andre invasive procedurer.

Tandpleje til hunde er altså hverken en myte eller en ligegyldig praksis, det er en nødvendighed!

Tandbørstning

– Sådan gør du

Tandbørstning er nøglen til et sundt smil – hvad end du er menneske eller hund. Der er dog stor forskel på, hvordan du skal gribe opgaven an alt afhængigt af hundens alder.

Har du en hvalp, er det en fordel at starte tidligt med tandbørstningen. På sådan vis vænner du din hund til proceduren. Brug en blød børste og hundetandpasta – og børst forsigtigt!

Hvis din hund er voksen, anbefaler vi, at du børster tænder på den mindst tre gange om ugen. Husk at købe en tandpasta uden fluor, da hunde ikke bør synke fluor.

Gode tænder hos hunde i senioralderen er mange gange en sjældenhed. I takt med, at hunden bliver ældre, kan den nemlig udvikle tandproblemer såsom tandsten. Derfor er det vigtigt, at du er ekstra opmærksom på din senior hunds tænder.

Tandudtrækning på hunde

– Hvornår er det nødvendigt?

Tandudtrækning på hunde kan i nogle tilfælde være en nødvendighed. Årsagerne varierer fra skader til tandkødsinfektioner. Under en konsultation hos os vil en af vores dygtige dyrlæger vurdere, hvilken behandling der er bedst for din hund.

Tandudtrækning foregår under bedøvelse. Din hund vil altså ikke føle smerte under proceduren. Efter operationen kan der forekomme et vist ubehag, men vi vil i det fleste tilfælde ordinere smertestillende medicin for at hjælpe med smertelindring.

Gode tænder, glad hund

– Bevar din hunds smil med disse råd

Forebyggelse er essentielt, hvis du ønsker at bevare gode tænder hos din hund. Heldigvis findes der mange hjælpemidler, som både vil glæde din hund og dens tænder. Du kan blandt andet investere i:

  • Tyggeben: Giv din hund tyggeben af høj kvalitet, som hjælper med at fjerne plak og styrke tænderne.
  • Sundt foder: Vælg hundefoder, der fremmer god tandhygiejne og undgå sukkerholdige snacks.
  • Regelmæssige tjek: Besøg os for regelmæssige tandundersøgelser.

At give din hund et strålende smil kræver lidt arbejde, men det er det hele værd. Med regelmæssig pleje og opmærksomhed på gode tænder hos hunde kan du sikre din firbenede vens helbred og livsglæde i mange år frem.

Stine Danebod
Stine Danebod
23. Oktober, 2022.
Nærværende personale❣️
Florian Erich Kohler
Florian Erich Kohler
22. Oktober, 2022.
Quick and friendly deworming
Lise Jensen
Lise Jensen
28. September, 2022.
Virkelig venligt personale!
Heiddi Maluna Schou
Heiddi Maluna Schou
19. September, 2022.
Natali Zyskind, TAK for du i den grad møder både Herman, min skønne doodle og mig med en empatisk, tryg og faglig kompetance. Jeg bor langt væk, meeeen kommer gerne til Østerbro for at spare med dig. Igen TAK for lige at have vendt en ubehagelig oplevelse med en blodprøve et andet sted, til at gjort det frygtfrit igen. Vi er taknemmelige!
Mark Wolforth
Mark Wolforth
2. September, 2022.
Tahiana Fajardo
Tahiana Fajardo
16. August, 2022.
I went today for the first time to update my baby's rabies vaccine and had the best vet experience ever. It was Louise who checked my dog and she was amazing. She is very caring and was trying to make it as comfortable as possible for my dog who is usually very nervous at the vet's office. With her he was relaxed almost immediately. She also answered all my questions and helped me with a health certificate for travel. I would recommend this clinic and Louise a million times!!!
Lise Klinge
Lise Klinge
14. August, 2022.