Hundehvalpe guide

Fra hvalpesnude til trofast følgesvend

– Alt du skal vide om din nye hundehvalp

At tilføje en hundehvalp til husholdningen er en spændende og givende oplevelse – men det kræver også omhyggelig forberedelse og opmærksomhed for at sikre, at hundehvalpen trives og udvikler sig positivt. Som din dyrelæge har vi samlet nogle af de vigtigste aspekter ved at få en ny hundehvalp. Dem kan du læse meget mere om nedenfor. Skulle du have tvivl i henhold til din hundehvalp, står vi klar med kompetent rådgivning. Sammen skaber vi de bedste forudsætninger for din nye følgesvends udvikling!

Research og forberedelse

– Dit grundlag for succes

Er det din første hund, forstår vi godt, at valget kan forekomme vanskeligt. Hvilken race skal man vælge? Hvilken hund egner sig bedst til ens livsstil? Spørgsmålene er mange – og ofte overvældende. Vores bedste råd er, at du nøje overvejer, hvilke specifikke behov og ønsker du har til hunden. Skal den være børnevenlig eller med på jagt? Find en ansvarlig opdrætter med gode referencer og gå i dialog med det samme. Spørg ind til hundehvalpenes baggrund og sundhedsstatus. Ved at foretage den rette research er du sikker på at få en frisk hundehvalp, der passer perfekt til din livsstil.

Hvalpens velvære

– Fokus på sundhed og pleje

For at din nye følgesvend skal vokse sig stor og stærk, kræver det den helt rette næring. En del af at få en hundehvalp er således at sætte sig godt ind i dens behov. Hundehvalpe kræver ofte flere næringsstoffer – og de helt rigtige. Skulle du være i tvivl om, hvilket foder du skal købe, står vi klar til at hjælpe. Det er vores klare anbefaling, at du tager hundehvalpen med på klinikken tidligt. Her vil vi vaccinere og sundhedstjekke hundehvalpen, så den har de bedste forudsætninger for at lege og udvikle sig på skønneste vis.

Regelmæssige besøg hos dyrlægen, sund kost, motion og pleje er fundamentet for din hvalps sundhed – så hold øje med tegn på sygdom og reagér altid hurtigt, så din hvalp trives i sin udvikling.

Udforsk, leg og opdragelse

– Sådan finder du balancen

Hundehvalpe er nysgerrige og energiske af natur. Derfor har de også brug for stimulering både mentalt og fysisk – mere end en fuldvoksen hund. Leg, træning og gåture giver hvalpene mulighed for at udforske verden og bruge deres energi på en aktiv måde.

Har du en hundehvalp, er det således essentielt, at du bruger forskellige typer af legetøj og aktiviteter for at understøtte dens udvikling. Lad ikke dens legesyge adfærd irritere dig. Beløn i stedet den gode opførsel med kærlighed og godbidder – og undgå at straffe dyret. Med tiden vil din hundehvalp lære kommandoer og blive din trofaste partner i livet.

Din legesyge ven

– Find tålmodigheden frem

Akkurat ligesom et menneskebarn skal hundehvalpe lære alt fra bunden. Deres adfærd er ofte hyperaktiv og impulsiv – og du vil derfor opleve at have vanskeligheder med at styre og korrigere din hunds adfærd. Dette er helt naturligt! Nogle gange vil hundehvalpen pive, ryste og bide uden grund. I sådanne tilfælde er det vigtigt, at du møder din legekammerat med en blid hånd.

Din rejse som hundeejer begynder bedst med åbne arme og fordybelse. Giv tid til din nye hundehvalp – så har du en pålidelig makker resten af livet!

Stine Danebod
Stine Danebod
23. Oktober, 2022.
Nærværende personale❣️
Florian Erich Kohler
Florian Erich Kohler
22. Oktober, 2022.
Quick and friendly deworming
Lise Jensen
Lise Jensen
28. September, 2022.
Virkelig venligt personale!
Heiddi Maluna Schou
Heiddi Maluna Schou
19. September, 2022.
Natali Zyskind, TAK for du i den grad møder både Herman, min skønne doodle og mig med en empatisk, tryg og faglig kompetance. Jeg bor langt væk, meeeen kommer gerne til Østerbro for at spare med dig. Igen TAK for lige at have vendt en ubehagelig oplevelse med en blodprøve et andet sted, til at gjort det frygtfrit igen. Vi er taknemmelige!
Mark Wolforth
Mark Wolforth
2. September, 2022.
Tahiana Fajardo
Tahiana Fajardo
16. August, 2022.
I went today for the first time to update my baby's rabies vaccine and had the best vet experience ever. It was Louise who checked my dog and she was amazing. She is very caring and was trying to make it as comfortable as possible for my dog who is usually very nervous at the vet's office. With her he was relaxed almost immediately. She also answered all my questions and helped me with a health certificate for travel. I would recommend this clinic and Louise a million times!!!
Lise Klinge
Lise Klinge
14. August, 2022.